Avokadolarımızın sonuna geldik

Kısa bir süre daha, miktar kısıtı ile sizlere avokado sunabileceğiz

Maalesef avokadolarımız çok az kaldı, bu duruma rağmen bir süre daha taze avokado sunmak ve daha çok kişinin avokadolarımızdan yararlanmasını istiyoruz.
Bu amaçla ve hiç istemesek de, sipariş başına miktar kısıtı uygulamak suretiyle sizlere avokado sunabileceğiz. Tükenmeden sizde sezonun son avokadolarından sipariş verebilirsiniz.  https://www.andirin.com/index.php?id_product=19&controller=product

AVOKADONUN FAYDALARI NELERDİR?

Avokado Meksika, Hindistan ve bazı Afrika ülkelerinde yetiştirilen bir meyvedir. Kansere iyi gelmesi, cildi güzelleştirmesi, kolesterolü dengeleyerek kalp hastalıklarına karşı koruma sağlaması avokadonun faydaları arasındadır. Ağaçta yetiştirilir. Dış kabuğunun yeşil ve engebeli olması sebebiyle Timsah Armutu olarak da isimlendirilir. Kabukları çıkarılarak açık yeşil renkte olan iç kısmı tüketilir.
Birçok vitamin ve mineral madde içeren avokadonun faydaları şöyledir;
  • Birçok vitamin ve mineral madde içerir. B5, B6 vitaminleri C, E ve K vitaminleri gibi vitamin türlerinin yanı sıra, potasyum, magnezyum, manganez, çinko, demir, fosfor ve bakır da bulundurur.
  • İyi bir potasyum kaynağıdır. Muzdan daha fazla potasyum ihtiva eder. Yapılan birçok çalışmanın sonucuna göre, potasyum tüketimi ile kalp krizi, böbrek yetmezliği ve felç geçirme riskleri düşürülmüş olur. Bu sayede kan basıncı da dengelenmiş olur. Kan basıncının dengelenmesiyle tansiyon da dengede tutulur.
  • İçeriğindeki yağ oranı yüksektir. Yağ oranının çoğu oleik asit sayesinde oluşur. Oleik asit zeytinyağının içeriğinde de bulunan tekli doymamış yağ asididir. Zeytinyağının faydalı olmasının sebeplerinden biridir. Zeytinyağı gibi avokado yağında da oleik asit bulunması sebebiyle sağlık için faydalı bir yağdır. Özellikle kalp sağlığını korur.
  • Lif açısından zengin bir meyvedir. 100 gram avokodanun %27’sini lif oluşturur. Lif içeriği sayesinde sindirim sistemini rahatlatır, kabızlığı önler, bağırsaklardaki faydalı bakterilere yarar sağlar.
  • Kolesterolü dengeler. Kolesterolü dengelemesi sayesinde kalbi korur. Kalp hastalığı dünyadaki en yaygın ölüm nedenleri arasındadır. Kalp hastalığını tetikleyen nedenlerden biri de kötü kolesterolün yükselmesidir. Yapılan bir araştırmada, insanlar gruplara ayrılmıştır. Bir grubun avokado yemesi, diğer grubun yememesi sağlanarak çıkan değerler incelenmiştir. Sonuç olarak avokado tüketen kişilerde iyi kolesterol seviyesinin %11’e kadar arttığı, kötü kolesterol seviyesinin ise %22’ye kadar düşürüldüğü gözlemlenmiştir. İyi kolesterol seviyesini yükseltip, kötü kolesterol seviyesini düşürmesi avokadonun faydaları arasındadır. Bu sayede kalp hastalıklarına karşı da koruma sağlar.
  • Antioksidan kaynağıdır. Yapılan araştırmalara göre, sebzelerle birlikte avokado yemenin yada sebzelere avokado yağı eklemenin vücuda alınan antioksidan seviyesini arttırdığını göstermiştir.
  • Göz sağlığını korur. İçeriğindeki lutein ve zeaksantin gibi antioksidan maddeler sayesinde gözlere iyi gelir. Özellikle yaşlılıkta görülen katarakt oluşumuna karşı koruma sağlar. Katarakt oluşumu riskini düşürür.
  • Kanseri önlemeye yardım eder. Özellikle göğüs kanseri ve prostat kanseri hücrelerinin büyümesini azalttığı ve kemoterapinin yan etkilerini azaltmaya yardım ettiği belirtilmiştir.
  • Kemikleri korur. Özellikle artrit için yararlıdır. Birçok artrit türü vardır ve genellikle insanlar kronik olarak bu rahatsızlıkla yaşarlar. Avokado ve soya yağı artritin osteoartrit türüne iyi gelir. Aynı zamanda fosfor, çinko, bakır, kalsiyum ve selenyum gibi mineral maddeleri içermesi sebebiyle osteoporoz riskini de düşürür.
  • Hormonları olumlu etkiler. Avokadonun içeriğindeki yağ asitleri hormon düzeylerini dengeleyerek merkezi sinir sistemi işlevleri ve üreme sağlığını olumlu yönde etkiler. Bunun sonucunda yeterli miktarda tüketilmesiyle, ruh hali düzelir, depresyona girme riski azaltılmış olur. Ayrıca doğurganlığı da etkiler.
  • Spor yapan kişiler için de yararlı bir meyvedir. Spor yapmak enerji gerektirir. Sporculara gerekli enerji seviyesini sağlamak için vitamin ve mineral maddeler sağlar. Ayrıca vücut için faydalı olan fitokimyasalları içerir.
  • kaynak : https://www.sifalibitkitedavisi.com/avokadonun-faydalari-nelerdir.html