Popüler olma yolunda olan andız pekmezinin faydaları hakkında neler biliyorsunuz? Romatizmaya iyi geldiğini düşünülen andız pekmezinin faydaları nelerdir? Peki andız pekmezi hangi hastalıklara iyi gelir? İşte andiz pekmezi hakkında tüm merak ettikleriniz haberin detayında...

Yüksek yerlerde yetişen çam ağacının meyvesinin işlem görmesi sonucu elde edilen andız pekmezi insan sağlığına birçok faydası vardır. Andızdan elde edilen andıç kozalağında; eterli uçucu yağa helenin, sabit yağ, triterpenler ve acı maddeler içermektedir. Bu yüksen diğer pekmezler gibi tatlı değil acıdır. Tahinle karıştırılarak tüketildiğinde acı tadı aza iner. Ülkemizde Mersin'de üretilen bu pekmezi deneyen birçok insanda faydaları hakkında çok ilginç iddialarda bulundu. 
ANDIZ PEKMEZİNİN FAYDALARI NELERDİR?
- İçerdiği esansiyel yağ asitleri çok kuvvetli antioksidan etkisi gösterir. Bu etki sayesinde üst solunum yolları hastalıkları sırasında yaşanan nezle ve grip hastalıklarına iyi gelirken  balgamda ki iltihabı da söker atar. 
- Eklem, romatizma ve kemik erimesi gibi durumların neden olduğu ağrıların şiddetini azaltır. Bunun yanı sıra hastalıkların ilerlemesini de önler. 
- Antioksidan özelliği sadece üst solunum yolu hastalıklarına değil aynı zamanda ağız içi yaralara da fayda sağlar. Bir kaşık andız pekmezini ılık yarım bardak su ile karıştırınız ağzınızda gargara yapın.