• 1 kg çileği yıkayın ve süzün. Çiçeğin ortasındaki sert kısmı almak için bir pipeti altından sapına doğru itin. Böylece ortasındaki sert kısım kolayca çıkacaktır.
  • Ayıkladığınız çilekleri bir tencereye koyup üzerine 1 paket vanilin ve tencerenin tabanını kaplayacak kadar su ekleyin.
  • Çilekler sularını rahatça bırakabilsin diye önce kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 5 dakika pişirin.
  • Çilekler sularını bırakıp fokurdamaya başlayınca kapağını açın ve altı kısık bir şekilde pişirmeye devam edin.
  • Kaynarken reçelin çıkan kefini mutlaka alın. Almazsanız reçelinizin berraklığı azalır. Reçeli karıştırırken kaşıkla değil, mutlaka tencereyi elinize alıp çevirerek karıştırın.
  • Reçel 45-50 dakika piştikten sonra içine 8-10 damla limon suyu sıkın ve 2-3 dakika daha kaynatın.
  • Bu sırada, 100 ml’lik  5 tane kavanozu yıkayıp 120 derecede çalışan fırında kurutun. Böylece konserve için kavanozları steril etmiş olacaksınız.
  • Sıcak kavanozlara sıcak reçeli dikkatli bir şekilde dökün. Temiz kapaklarını da kapatıp kavanozları ters bir şekilde kaynayan suya yerleştirin ve 15 dakika daha bu şekilde kaynatın.
  • 15 dakikanın sonunda kavanozları çıkartın ve bu şekilde kilerde saklayın.
  • Açtıktan sonra mutlaka buzdolabında saklayın ve birkaç gün içerisinde tüketmeye çalışın.
  • Reçelin tadına doya doya varabileceğiniz bir tarif de eklemek istiyorum, Bunun için önce sürülebilir lor yapmanız gerekiyor. Tarifine, https://www.refikaninmutfagi.com/tarifler/yemek-cesitleri/ev-yemekleri/evde-lor-peyniri-yapimi/ buradan ulaşabilirsiniz.
  • 2 dilim ekşi mayalı ekmeği kızartın. Üzerine sürülebilir lor peynirinden sürün ve onun da üzerine şekersiz çilek reçelinden suyuyla beraber ekleyin. En son bir kaç dal nanenin yapraklarını da yerleştirince nefis ekmek üstünüz hazır.